Designnytt januar

Siste fredag i måneden arrangerer vi Pils&Design, et arrangement hvor vi serverer både god pils og siste nytt fra designverdenen. En lett blanding av kos, quiz — og kunnskap.


Nytt i Bekk

Kjapt om hva BEKKere har gjort den siste måneden.

AHO prisen 2018

Ola og Linda har vært på AHO og delt ut pris for beste interaksjonsdesign! Linda gjorde en kjempejobb med å presentere og overrekke prisen til vinnerne Miryam Pippich og Irén Andresen for prosjektet Shift, et prosjekt som fokuserer på å engasjere ungdommer til å ta flere bærekraftige valg. Dette inngår som en del av pensumet på skolen, men i stedet for typisk skoleundervisning, har de laget et forslag til en digital tjeneste for lærere og studenter som blant annet inneholder en app og et eget brukergrensesnitt for lærer.

Karrieredagen på Westerdals

BEKK hadde en stand med en liten portfolio-presentasjon laget av Nina Inberg. Bra oppmøte av tverrfaglige studenter fra forretning, design og teknologi. Mange studenter kom opp til oss og lurte på alt fra mentorordninger til ansettelsesmuligheter. Det virker som synlighetsgraden vår hos Westerdals har økt vesentlig de siste årene. Westerdals har også fått til en fin tverrfaglig miks fra design, forretning og teknologi! Sterke bransjenavn som No Isolation, Anti, Dinamo, Creuna, Making Waves, Cap Gemini, Accenture, Evry var også tilstede.

Ny typografi og design for Nike

Vår egen Hans Christian har laget Nikes nye typografi og design til deres Concept Store i Oslos paradegate, Karl Johan

Les om prosjektet i på bloggen vår.


Lanseringer

Jubileumsside for BI

Det blir kake. Det blir fest. Og et unikt jubileumsdesign.

Gjensidigeappen i ny drakt

Flere Bekk’ere har vært medvirkende i relanseringen av Gjensidigeappen, både på tekst, design og utvikling. En feature verdt å trekke frem er automatisk taksering av skade på bil og automatisk antydning av skyld i en kollisjonsulykke ved hjelp av bildegjenkjenning. App-teamet på Gjensidige fortsetter å utvikle appen, så alle tilbakemeldinger mottas med takk!


Eksterne lanseringer

Noen eksterne lanseringer fra januar vi ønsker å trekke frem.

Monner.no

Monner er en ny folkefinaniseringsplattform som setter bedrifter med vekstambisjoner i direkte kontakt med mennesker som har penger på konto.

Monner er en digital plattform som setter penger i arbeid. Vi tilrettelegger for at folk som har tilgjengelig kapital, blir koblet direkte med bedrifter som trenger penger for å vokse. For oss gir det mening at penger skal være tilgjengelig, og blir satt i arbeid. Vi demokratiserer etablerte finansieringsmodeller, og gjør det enkelt for alle å engasjere seg i verdiskapning.

Ny font og underside på VG

Deilig å se at VG begynner å utfordre designet sitt. Hva synes folk om den nye fonten?

Skapa

Ariktektbyrået Skapa har fått ny drakt på skapa.no, sannsynligvis designet av Bielke&Yang. Veldig fin liten side.


Honorable mentions

Lenker vi gladelig liker — og deler.

Leeds emblem redesign

Leeds’ nye emblem ble ikke så godt mottatt, og vi kan skjønne hvorfor.

UENO — En litt anderledes rekruteringsside

Nettet blir jo nesten ikke kulere enn WebGL. Designbyrået UENO har laget en liten og fin rekrutteringsside.

Digital design uten skjerm

Det har ligget i kortene lenge at IOT og skjermløse teknologier er noe vi må forbrede oss på. Her er 3 artikler som understreker dette.

Nå sier ferske tall at 39 millioner amerikanere eier en stemmestyrt enhet, AmazonGo har åpnet opp for publikum og DesignIt har designet en flyplass louge. Digitale designere går en spennende og utfordrende utvikling i møte!

Mobilnettleser+AR?!

Til deg som tenkte at WebGL var nettets nye Flash 2.0; Her gir jeg dere Flash 3.0! Tanken på at vi kan begynne å lage mobilnettsider som benytter kameraet og AR gjør meg mo i knærne.


Designnytt er en helt ny serie blogposter vi tester ut. Neste blir i Februar, stay tuned!

Like what you read? Give Jonatan Austigard a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.