<ForrigeUke uke=”15" />

Dette var uken hvor solen endelig tittet frem ☀️, Trond Giske var på fest 🤦‍ og en veldig interessant historie om noen finker ble delt på Twitter 🦆. Og 201 ting skjedde i React-verdenen!

<ForrigeUke /> er en artikkelserie som oppsummerer hva som skjedde i React-økosystemet i uken som var.
Bilde av Daniel Olah på Unsplash

React Amsterdam skjedde!

En av verdens største React meetups er i Amsterdam, og i år som i fjor feiret de seg selv og resten av React-miljøet med å holde en forrykende konferanse. Undertegnede var dessverre ikke tilstede, men heldigvis tok arrangørene seg bryet med å filme alle sesjonene.

Her er det mye bra — både om React og React Native — så flipp deg gjennom foredragene, og se om du finner noe som virker forlokkende. Det er snarveier til de forskjellige presentasjonene i beskrivelsen til videoene.

Kan forøvrig spesielt anbefale den alltid like underholdende Ken Wheeler sin talk om “mixed mode React”, hvor han leker seg med det nye context-APIet og noe han kaller et “registration pattern”. Veldig spennende!

Nicolas Gallagher mener ting om React og DOMen

Twitter-tryne og React Native Web-oppfinner Nicolas Gallagher kom med en lang tråd om hvorfor vi burde revurdere React DOM sine tette knytninger til nettopp DOMen.

Hele tråden er egentlig god lesning, men oppsummert så sier Nicolas at React Native løsriver seg fra sin underliggende plattform på en helt annen måte enn React DOM har, og at det er førstnevnte som burde være fremtiden for hvordan vi bygger våre komponentbibliotek.

Michael Jackson sin podcast om React hadde nylig et intervju med Nicolas hvor han går enda mer i dybden på hvordan han mener dette er løst via hans bibliotek react-native-web. Et veldig kult intervju (og en helt nydelig podcast generelt). Ta en lytt om det høres spennende ut!

Ukens read: Human Redux av Henrik Joreteg

Henrik er en sabla flink kar som har laget en haug med biblioteker jeg har hatt masse nytte av. Så da han forrige uke lanserte den nye boken sin “Human Redux” impulskjøpte jeg den på minuttet.

Jeg er ikke helt i mål enda (det er en solid bok på ~110 sider), men enn så lenge virker det som en fantastisk innføring i Redux, og hvordan man kan skalere state, actions og reducers når ting blir litt enklere enn en TODO-app. Jeg har lært masse allerede!

(E-)boken koster $39, men det synes jeg jommen meg den er verdt. Løp og kjøp!


Med den anbefalingen var nok en uke med forrige ukes React-nytt oppsummert. En klapp eller 50 er alltid hyggelig å få, og del gjerne artikkelen med noen du er glad i. Takk for meg!

Like what you read? Give Kristofer Selbekk a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.