<ForrigeUke uke=”17" />

Dette var uken hvor Kanye did Kanye 🤷‍, statsledere holdt hender 👬og en hatt stjal showet 👒. Og 177 ting skjedde i React-verden!

<ForrigeUke /> er en artikkelserie som oppsummerer hva som skjedde i React-økosystemet i uken som var.
Bilde av Bundo Kim på Unsplash

Si 👋 til node 10 og npm 6

For 8 år og (snaut) 11 måneder siden så første versjon av node lyset. I forrige uke rullet The Node Foundation ut major versjon 10.

Det er ikke så veldig mange nyheter som påvirker min day-to-day med Node, men et nytt plugin-interface kalt N-API har nå blitt stabilt og klar til bruk. Her kan du kode mot den underliggende C++-kjernen som Node kjører på om du så vil. Jeg velger å forholde meg litt med høynivå, sånn rent personlig. Hvis du vil lese litt mer om N-API og hva man kan få til der vil jeg anbefale denne artikkelen, som gir en liten innføring i hva tankene bak det er.

En litt mer relevant nyhet for oss lekfolk er lanseringen av npm@6! Det er et par større nyheter der, blant annet innebygget støtte for scaffolding via npm init (du kan kjøre npm init react-app for en fresh install av create-react-app!), enda raskere installasjon av pakker, og ikke minst npm audit . Firmaet bak npm — npm inc., kjøpte for litt siden Node Security Project, og nå kommer en god del sikkerhetsmekanismer og revisjonsverktøy innebygget i npm. Forhåpentligvis kommer det snart en dag vi kan stole på frontend-pakkene våre!

Les om flere endringer og nyheter her:

✏️ med dank mono

Hvis du titter innom Twitter av og til, så ser du kanskje noen flotte fonter i kodeeksemplene folk poster. Jeg husker jeg ble ganske fysen da jeg så dem for første gang i alle fall — med fancy ligaturer og krøll-F og all of that jazz.

Den fonten heter Operator Mono, og mista ganske fort sjarmen sin da jeg så at den kosta 200 bøkks.

Nå finnes det en nesten like fjong — og veldig mye mer lommebokvennlig — versjon som heter Dank Mono. Plukk den opp her for £40:

Gammelt gull 🏆

Dette er presentasjonen hvor Tom Occhino og Jordan Walke presenterer React for verden for første gang. Utrolig stilig å se hvordan de startet og pitche denne ideen til verden!

Snublet over denne tweeten fra Michael Jackson som pratet om den — kul diskusjon i den tråden for interesserte sjeler.

Styla ikoner 💅

Hvis du bruker styled components, kan styled-icons muligens være noe for deg. Dette biblioteket gir deg tilgang på noen veldig populære ikonbibliotek pakket inn som styled components.

Husk å importer fra riktig sted — ellers kan disse virkelig bli noen store avhengigheter!

Bygg en Slack-klone!

Jeg synes alltid det er spennende å se på andre folk kode — spesielt når de forklarer litt underveis. Det lar meg forstå hvordan andre utviklere tenker, og hvordan jeg kanskje burde tenke litt annerledes jeg også?

Hustler og kodefjes Alex Booker koda en enkel Slack-klone på 45 minutter med director’s cut kommentar-spor helt gratis. Anbefales!

Takkhej!

Det var det for i dag. Kos deg masse på arbeidernes dag, og legg igjen en klapp eller 10 om du var fan av ukens innhold! 😘

Like what you read? Give Kristofer Selbekk a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.