<ForrigeUke uke=”18“ />

Vi er endelig i mai, og den første firedagers arbeidsuka i mai inneholdt blant annet nyheten om at ApplePay endelig kommer til Norge 🍏, nordmenn ryddet strender for plast ♻️, twitter-passord hadde på utrolig vis havnet i logger i klartekst 🔑, og så skjedde det bøttevis av saker i React-verdenen!

<ForrigeUke /> er en artikkelserie som oppsummerer hva som skjedde i React-økosystemet i uken som var.
Fredag var det Star Wars-dagen. Disse figurene er av plast og burde holdes unna havet. Bilde av Daniel Cheung på Unsplash

React og GraphQL

Github-klient

Jeg begynner med Robin Wieruch som nå har lansert en tutorial som tar for seg hvordan man kan lage seg en egen, enkel github-klient.

Tutorialen viser i første del hvordan man kan kombinere React og GraphQL i en applikasjon, og deretter, i del 2, hvordan man kan slå dette sammen med Apollo Client for å lage en GitHub-klient.

Om man ikke vil gå gjennom hele tutorialen, men ønsker å kikke på koden og se det kjøre, finner man det på Github.

Instagram-klone

En annen tutorial fra Pusher, i fire deler, tar deg gjennom å lage en Instagram-klone med React og GraphQL.

Først setter man opp prosjektet og får opp et enkelt UI, før man setter opp en GraphQL-server man deretter kobler de to sammen med Apollo. Man kobler selvsagt til Pusher, for å pushe endringer fra backend til frontend, før man gjør appen tilgjengelig for offline-bruk.

3 år med GraphQL

Når vi først er inne på GraphQL, har Matt Krick skrevet en tekst om hva han har lært 3 år med spørrespråket. Personlig har jeg så vidt begynt å kikke på det, men her er det nok noen fine lærdommer å ta med seg helt fra starten.

Redux, i dybden

Har du fortsatt ikke helt kontroll på Redux, eller kanskje du trenger en liten oppfrisker? Da er kanskje denne artikkelserien for deg. Her er første del, som tar for seg det mer grunnleggende, mens videre vil det graves dypere i de påfølgende delene.

Electron 2.0

Forrige uke fikk vi også versjon 2.0 av Electron, rammeverket for å lage native-apps med JavaScript, HTML og CSS. Det er en drøss nye features og fikser. Med 2.0 går de også over til semantisk versjonering.

Mer lesestoff

Muligheter med JSX

Dette er en litt artig artikkel om hvordan man kan (mis)bruke JSX

Pure modules

Kent C. Dodds skrev en interessant artikkel om Pure modules, og hvorfor du burde holde modulene dine rene.

Ikke så glad i å lese?

ReactJS Norway har lagt ut noen videoer fra meetupen i april, de er tilgjengelige på deres YouTube-kanal, inkludert denne om Higher-Order components

Det var alt jeg hadde fra <ForrigeUke />. Hvis du syntes det var interessant gi meg en klapp, eller flere. Var det noe jeg gikk glipp av forrige uke (sannsynligvis), så sleng igjen en kommentar.

Takk for at du tok deg tid til å lese 🙌

Like what you read? Give Eirik Luka a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.