<ForrigeUke uke=”19" />

Dette var uken Israel vant Melodi Grand Prix 🐔, en badass jente flippa helt ut 💁, og Google endelig løste det eldgamle problemet “jeg trenger å klippe meg, men hater å ringe.” 💇. Og 192 ting skjedde i React-verdenen! ⚛️

<ForrigeUke /> er en artikkelserie som oppsummerer hva som skjedde i React-økosystemet i uken som var.
“Four pineapples arranged in a row against a white wall” av Pineapple Supply Co. på Unsplash

React State Museum

Folk sier støtt og stadig at state — tilstand — er det aller vanskeligste når man lager applikasjoner. Dem om det. Dette har i alle fall ført til at det har vært haugevis av forsøk på å lage det beste tilstandshåndteringsbiblioteket noensinne. Noen har virkelig blitt populære, mens noen har forsvunnet til frontend-verdenens gravplass.

En spansk filosof sa en gang at de som ikke husker historien kommer til å gjenta den. Så om vi glemmer alle disse flausene, så blir de bare fremtidens flauser. Det kan vi ikke ha noe av.

The React State Museum er en fin liste med referanseimplementasjoner av de mest populære tilstandshånderingsverktøyene opp gjennom. Det er perfekt hvis du skal skifte fra et du kan til et som er nytt for deg — eller om du bare har lyst til å lære litt nytt.


The struggle is real

Når man har brukt et rammerverk eller bibliotek en stund, så er det enkelt å glemme hvor vanskelig, overveldende og stressende det kan være å være helt fersk, og skulle måtte lære alt fra scratch.

Denne artikkelen fra Pittsburghianer Brad Frost setter nok ord på frustrasjonen til mange React-nybegynnere som sliter med å komme i gang. React i seg selv er kanskje ikke altfor vanskelig, men sleng på nymotens ES2015-syntaks JavaScript, Redux og førtitre buzzwords, så kan det fort oppleves som mildt sagt overveldende!


Debug React i VSCode

Denne artikkelen er ikke ny, men den var ny for meg, så da får dere bare holde ut. James Jeffery (JJ blant venner, antar jeg. Eventuelt Big J) har skrevet en nydelig stegvis guide til hvordan man kan debugge React-koden sin direkte i alles favoritteditor for tiden — Visual Studio Code.

Det er litt småfiks for å komme i gang, men når man først har satt opp alt er det en lek å finne feil — helt uten et eneste console.log-statement!


howTo.bind(this)

Hvem her har fått en “cannot read property ‘setState’ from undefined”? Var det fordi du glemte å binde konteksten til riktig? Det er feilen jeg får HELE tiden. Det er fordi binding av kontekst (aka. hva this betyr) er altfor enkelt å glemme.

Torontianer og kar med morsomt navn, Charlee Li, har skrevet en flott artikkel som oppsummerer alle de forskjellige måtene å binde this til funksjonen din på, og hva han anser som den beste løsningen.


Ukens must-watch: Lær deg Cypress!

Ingenting er så flaut som å ta ned prod. Allikevel — spesielt hvis du skriver utypet JavaScript — er det en enkel ting å gjøre om du ikke har testene på plass. Den enkleste måten å sjekke at alt er på stell er å skrive noen ende-til-ende tester, og den beste måten å skrive dem på er med Cypress.

Cypress.io er et rammeverk som lar deg skrive enkle tester som klikker seg gjennom den faktiske appen din i en headless nettleser. Jeg har aldri prøvd det før, men har store planer om å drepe litt av fyllesyken 18. mai med å fyre gjennom denne timen med helt gratis kurs.


Det var det for denne gangen! Håper du fant noe du likte, eller i alle fall fant interessant! Takk for meg — og god nasjonaldag på torsdag! 🇳🇴

Like what you read? Give Kristofer Selbekk a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.