FOSDEM 2018

Jeg har vært på FOSDEM i Brussel i helgen. Hadde også gleden av å bidra med et foredrag. Aldri før har jeg sett så mye Linux-skjegg, hestehaler og t-skjorter/piqué med morsomme geek-vitser på.

FOSDEM er en begivenhet hvor mer enn 8000 teknologer møtes for å hacke og holde foredrag for hverandre med tema fri og åpen programvare. Konferansen er helt gratis og er kun muliggjort gjennom sponsorer og donasjoner. T-skjortene for konferansen er gratis (om man gir en donasjon på minst €25).

Kaoset er tilsynelatende fullstendig med 688 ulike ting som skjer spredd over 33 rom i mange forskjellige bygninger på campusen til Université Libre de Bruxelles. Etter målbevisstheten til de som surrer rundt her ser det imidlertid ut til at de fleste har oversikt selv om jeg ikke har det. Å finne forelesningssalen hvor jeg selv skulle holde mitt foredrag var utfordrende nok. Særlig fordi det sto vanvittig mye folk utenfor og ventet. Stinn brakke hadde jeg ikke forventet, men fytti så gøy!

Det har vært en opplevelse, men etter min smak er det for stort og uoversiktlig. Lagring, software-definert radio, Linux-kernels, geospatial, retrocomputing, package management og hardware-programmering er dessuten utenfor mine interessefelt, og jeg kommer neppe tilbake. Er du innenfor målgruppen er det sansynligvis den beste konferansen for sånne ting i Europa. Jeg fikk ihvertfall med meg en hel del kule klistremerker til laptopen.

Nå har jeg nettopp våknet opp i Gent. Her skal jeg delta på nok en konferanse, Config Management Camp. Der skal jeg holde et annet foredrag, et om Terraform på Google Cloud Platform, og jeg er spent på hvordan det kommer til å gå. Jeg er også spent på om de har flere kule klistremerker der.

Her kan du forresten se videoen fra foredraget på FOSDEM:

https://video.fosdem.org/2018/UA2.114/zero_downtime_deployments_ansible.webm

Og slides:


Originally published at https://www.linkedin.com on February 5, 2018.

Like what you read? Give Stein Inge Morisbak a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.